Træning og øvelser

Målet med min behandling er at løsne hestens led op, så den kan opnå fuld bevægelighed og dermed arbejde korrekt. Men da bevægeligheden ofte har været nedsat i et stykke tid kræver det også træning både muskler og nervebaner at opnå den bevægelighed fuldt ud igen - uden hjælp fra mig eller andre behandlere. 


Og da hesten jo ikke selv kan gennemføre et træningsprogram, er det op til ejeren at få det til at fungere :-)


Ofte anbefaler jeg nogle specifikke øvelser. Jeg har lagt en video herunder, hvor man kan se nogle af dem. Ikke alle heste skal lave alle øvelser. Og så er det vigtigt, at man er sikker på, at hesten kan udføre øvelsen korrekt, inden man starter træningen. Hvis hesten udfører øvelsen forkert, vil den bare blive bedre til de forkerte bevægelser -og det er jo ikke hensigten. 


Ofte anbefaler jeg også longering. Dette er en god måde at styrketræne på uden en "forstyrrende" rytter, og hvor longeføreren kan se, hvordan hesten arbejder. Men longering er også lidt en videnskab. Derfor har jeg herunder lagt et link til en tekst, jeg har skrevet om emnet - den er lang :-) Hovedbudskabet er, at hesten i en longe skal arbejde med afskub bagfra, afslappet overlinje og ryggen oppe. Oftest betyder dette at hovedet skubbes frem og sænkes ned - men det er ikke hovedsagen. Det kan du læse mere om i stykket herunder.